femeia fatală

dă târcoale. cu ceva greu pe umăr şi gluga cât o noapte de toamnă căzută pe creştetul pămânului. când vine vremea, se apucă de muncă şi taie, doboară, usucă şi îngroapă. se hrăneşte doar din câştigul ei. nu-şi schimbă domeniul de activitate şi nici să lucreze în acelaşi loc nu-i place. e descurcăreaţă. niciodată n-a rămas şomeră. ba, din poziţia în care se află, uneori, angajează mercenari să-i facă treaba, este mult prea ocupată cu munca de teren în care, ca unic acţionar, trebuie să depună semnătura pe fiecare contract pe care-l încheie.
ca o zăludă, cu piercingul în buric, sub mantaua de întuneric, nu se fereşte de nimeni şi nimic nu o impresionează. nici măcar aceia care vor rămâne să strângă în urma ei. lucrează cu bani şi strângerea lor este motivul pentru care nu stă o clipă.
pare neserioasă aşa travestită în fel şi fel de oameni. unii afirmă că ar fi văzut-o în neglijeu, dansând la bară pe blocuri, înconjurată de tineri fără aspiraţii care îi băgau bani în sân, o pipăiau şi o adulau, apoi se aruncau. alţii susţin că se afla la volanul unui jeep, în cursa vieţii, când a ieşit învingătoare.
se spune că nimeni nu iubeşte ca ea. mişeleşte. stoarce tot din iubit şi-apoi abandonează. oriunde s-ar afla, în frig, în sărăcie, în frică, în boală sau în vreun partid. nu iartă nimic. atee convinsă.
apariţie stranie. de curând s-a afişat alături de un erou cu douăzeci de ani mai tânăr decât ea. ce importanţă mai are diferenţa de vârstă?
pe covorul roşu, în rochia foarte decoltată, sfidând tristeţea mulţimii, păşea ca văduva veselă fluturând un drapel pe umăr.
azi, a ciocănit la uşa unui adolescent. în calitate de meditatoare.

Ottilia Ardeleanu

(16 nov. 2011)

Advertisements

4 Responses to “femeia fatală”

 1. Cristina-Monica Moldoveanu Says:

  Interesant acest portret al femeii fatale, interesant mitul în sine. În calitate de reprezentantă a sexului feminin mi-ar plăcea să văd într-o zi un portret al bărbatului fatal, ceea ce e mai greu de realizat din multe motive…

 2. Ottilia Ardeleanu Says:

  Cristina, fii binvenită!
  da, ai dreptate, ar trebui lucrat un pic şi fatalul de bărbat! 🙂

  mulţumesc pentru rezonare, te aştept cu drag.

 3. incertitudini Says:

  Fără cusur! Rece, limpede, brici! Extraordinar portret!
  Seamănă cu madam criza!!

  Seară frumoasă, Ottilia

 4. Ottilia Ardeleanu Says:

  ei, seamănă cu… dar n-am să spun, pentru că fiecare o poate vedea…

  te pup, Gina!
  eşti o doamnă respectabilă cu care aş vrea să-mi beau cafeaua într-o dimineaţă.


Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: